Kohtaamisia kirjastolla ja tapahtumissa

Vaaramaisema Tahkolta. Kuva: Sari Pöyhönen.

Syyskuussa poikkesin Savon Sanomien menovinkin perusteella katsastamassa mitä mahtaa tapahtua vapaaehtoistoiminnan pop up –markkinoilla kaupungin pääkirjaston aulassa. Tukipilarin Sanna ja Minna olivat Tukipilarin yhteistyöjärjestöjen kanssa esittelemässä vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia. Tämän tapaamisen myötä olen nyt ollut reilun kuukauden työharjoittelussa Tukipilarin toimistolla Microteknialla.

Ensimmäinen kuukausi jouluun saakka kestävästä työharjoittelusta on mennyt nopeasti tutustuessa järjestötoimintaan. Heti alkuun pääsin mukaan tapahtumiin, missä Tukipilari oli mukana, kuten kirjastolla järjestettyyn vapaaehtoistoiminnan infoon, valtakunnallisen vanhusten viikon ohjelmaan digipäivillä sekä olimme mukana myös asunnottomien yö –tapahtumassa Kuopion torilla.

Olen Pöyhösen Sari, kaupallisen koulutuksen lisäksi minulla on koulutusta ja työkokemusta myös matkailu- ja kotitalousalalta. Viimeiset vuodet olen työskennellyt toimistotöissä – kokemusta on karttunut mm. projektisihteerin tehtävästä EU-hankkeessa. Vapaa-ajalla pidän luonnossa liikkumisesta, erilaiset kulttuuri- ja musiikkitapahtumat tuovat mukavaa vaihtelua arkeen ja vapaaehtoistoiminta on minulle myös tärkeää. Vapaaehtoistoiminnan saralla olen ollut tukihenkilötoiminnassa sekä mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia, mitkä ovat olleet antoisia uusine kokemuksineen.

Tätä kirjoittaessani vietetään porraspäiviä, Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelman toteuttamaa, maksutonta työyhteisöille suunnattua vuosittaista kampanjaa. Meistä jokainen voi haastaa itsensä päivittäiseen porraskävelyyn tai muihin arjen aktiviteetteihin. Marraskuun pimeyden voittamiseksi voimme mahdollisuuksien mukaan nauttia arkiliikunnasta sekä luonnosta lumen tuloa odotellessa. Tai vapaa-ajan antaessa myöten ottaisitko askeleen kohti vapaaehtoistoimintaa – käy tutustumassa mahdollisuuksiin netissä www.vapaaehtoistyo.fi sivustoilla. Mikäli kaipaat tietoa järjestöistä, yhdistyksistä ja yhteisöistä ja niiden toiminnasta ja tapahtumista, hyödyllistä tietoa löytyy sivustoilta www.pohjoissavolaiset.fi. Tutustu myös www.pohjoissavonveke.fi sivustoihin, missä tietoa ammattilaisille suunnatusta hyvinvointitarjottimen testauksesta.

Pohjoissavolaisiin syysmaisemiin,

t. Sari

 

Vaaramaisemassa näkyy metsää ja järveä. Kuva Tahkon rinteeltä. Kuva: Sari Pöyhönen.