Tukipilarin vuoden 2017 kohokohdat: seitsemän parasta

Tukipilari toteutti monta mukavaa juttua vuonna 2017. Tässä mielestäni vuoden seitsemän parasta kohtaa satunnaisessa järjestyksessä.

 

1. Esteettömän ensiapukoulutuksen toinen pilottikoulutus

Tukipilari järjesti vuonna 2017 Esteettömän ensiapukoulutuksen toisen pilottikoulutuksen. Koulutus räätälöitiin osallistujien mukaan esteettömäksi kaikille. Tukipilari sai koulutuksesta myönteistä palautetta.

 

2. Yhteistyöllä tulevaisuuteen – järjestöjen, kunnan ja rahoittajien yhteistyöfoorumi

Tukipilarin järjestämät Yhteistyöfoorumit ovat tärkeitä yhdistysten, kuntien ja rahoittajien kohtaamispaikkoja. Palautteen mukaan tällaisia tapahtumia tarvitaan säännöllisesti.

 

3. Vapaaehtoistyö näkyi toiminnassa konkreettisesti

Tukipilari keskittyi viime vuonna vapaaehtoistoiminnan näkyväksi tekemiseen. Maalasimme maton keskustan kadulle, aivan Snellmanin puiston kupeeseen. Maton maalaus keräsi runsaasti väkeä ja se sai erinomaisesti näkyvyyttä! Mikä parasta, matto jää pysyvästi kadulle siihen saakka, kunnes katu korjataan.

 

4. Yhdistysten Yhteinen Syysstartti

Syksyn avasi upouusi Yhdistysten Yhteinen Syysstartti elokuun alussa. Lajissaan ensimmäinen Syysstartti toteutettiin koulutusretkenä Iisalmeen. Yhteinen bussimatka, koulutus, Tuntematon sotilas -näytelmän katsominen ja ruokailu nostivat 12 yhdistyksen yhteishenkeä.

 

5. Vapaaehtoisten virkistysristeily

Risteily keräsi syksyllä 2017 jälleen runsaasti osallistujia. Vaikka sää oli hieman pilvinen, oli osallistujien mieli kepeä. Esiintyjien laulu hiveli korvia, kun upeat saaristomaisemat lipuivat hiljaa ohi.

 

6. Hyvät käytännöt vapaaehtoistyössä -seminaari

Tukipilari järjesti yhdessä Kansalaisareena ry:n ja Kuopion Valikko -verkoston kanssa alueellisen Valikko -seminaarin vapaaehtoistyön hyvistä käytännöistä. Osallistujia oli tupa täynnä. Päivän aikana tuli niin paljon asiaa, että omakin pää surisi vapaaehtoisuutta ja vapaaehtoistoiminnan viestintää koskevista ajatuksista.

 

7. Yhteistyö yhdistysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa

Yhteistyö yhdistysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa on ollut vuoden kohokohta. Ihmisten tapaaminen Feel Your Movement -tapahtumassa, Olonkorjuutorissa, kokouksissa ja muissa yhteistyötapahtumissa on ollut antoisaa.

 

Vuoden 2017 toiminnasta ja tapahtumista jäivät parhaiten mieleeni uudet asiat ja mielenkiintoiset avaukset. Mielestäni etenkin käytännön avun antaminen yhdistyksille on ollut palkitsevaa. Olen mönkinyt kopiokoneen syövereissä, antanut lähiopetusta atk-asioissa ja miettinyt yhdessä yhdistysten kanssa, mitä jonkin asian kanssa kannattaisi tehdä. Lisää muistoja vuodesta 2017 löydät kuvagalleriastamme.

Olethan jo lukenut vuoden 2018 suunnitelmistamme?

 

T: Minna Tukipilarilta