Sytytä valo pimeyteen. Kosketa kortilla. siskotjasimot.fi/joulupostia . Keräysaika 16.11-11.12. Kuvassa kettu ihmettelee joulupalloja.

Kutsumme kaikki kuopiolaiset mukaan Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan

Sytytä valo pimeyteen. Kosketa kortilla. siskotjasimot.fi/joulupostia . Keräysaika 16.11-11.12. Kuvassa kettu ihmettelee joulupalloja.

Kaikkien aikojen iloisin joulukampanja on alkanut. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020 yhtä aikaa yli sadalla paikkakunnalla, joista yksi on Kuopio. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulupostia ikäihmisille –kampanja tukee hyvin myös Kuopion kaupungin Ikäystävällinen Kuopio –ohjelmaa. Ohjelma perustuu kaupungin keskeisiin arvoihin ja toimintaperiaatteisiin, joita ovat asiakaslähtöisyys, rohkeus, luovuus ja yhdessä tekeminen.

– Sitoutuminen syntyy yhdessä tekemisen ja osallistumisen kautta. Yhdessä tekeminen kasvattaa luottamusta. Erityisesti nyt korona aikana monella ikäihmisellä yhteydenpito läheisiin on muuttanut muotoaan, ja tapaamiset läheisten kanssa ovat joissain tilanteissa vähentyneet. Tässä tilanteessa kortti tuottaa erityistä iloa, kiteyttää kehittämisasiantuntija Ulla Kauppinen-Kymäläinen Kuopion kaupungin hoivapalveluista.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 16.11.–11.12.2020.

Kuopiossa kortteja askarrellaan myös osana kansalaisopistolla toimivia ryhmiä. Myös esimerkiksi järjestöt voivat järjestää koronarajoitukset huomioiden joulukorttipajoja. Joulukorttipajoja järjestetään järjestöpuolella seuraavasti:

  • torstaina 3.12. klo 15–17 Tukipilarilla, Microkatu 1, M-osa, 9. krs., Kuopio. Ilmoittautuminen Tukipilarin korttipajaan 1.12. mennessä: minna.mielonen@tukipilari.fi / 040 557 4646.
  • tiistaina 8.12. klo 15–17 Tukipilarilla, Microkatu 1, M-osa, 9. krs., Kuopio. Ilmoittautuminen Tukipilarin korttipajaan 7.12. mennessä: minna.mielonen@tukipilari.fi / 040 557 4646.

Tee joulukortti näin:

  • Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset.
  • Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot.
  • Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Kuopiossa osa alueen kirjastoista on mukana kampanjassa toimien korttien keräyspisteinä. Kaikki joulukorttien keräyspisteet ja postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/joulupostia

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. 

Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia
Lisätietoja: